MEŽIŲ GALIA

MEDIS

ĄŽUOLAS ilgaamžiškumo, valdžios ir jė­gos simbolis.  Miško karalius apdovanoja kovingumu ir pakužda žmogui tinkamą sprendimą. Jis skleidžia teigiamą energiją, stiprina imunitetą, gydo infekcines li­gas. Šis medis gerina nuotaiką, aktyvina gal­vos smegenų veiklą, suteikia jėgų, normalizuoja kraujo spaudimą, padeda greičiau pasveikti. Taip pat jį galima vadinti pranašystės ir įkvėpimo medžiu. Ąžuolas skatina žmogų susi­mąstyti apie save patį. Mažina depresyvumą ir minčių sunkumą.

Ąžuolas turi ypač stiprią bioenergetinę galią, todėl jis gali čia ir dabar sustiprinti, suteikti gyvybingumo. Tai – karių ir kovotojų medis, auginantis drąsą, gerinantis širdies ir nervų sistemos darbą.

IEVA – harmonijos, apsivalymo simbolis. Sukuria vidinę harmoniją, neleidžia vykti žeminantiems santykiams, skatina susitaikymą. Ypač teigiamai veikia jaunimą. Ieva valo žmogaus aurą, išlaisvina būti atviru ir geranorišku žmogumi, skatina organizmo valymosi procesus, malšina skausmą, lengvina odos ligas (ypač tinka riebios odos „savininkams“), egzemas, įkvepia atsikratyti antsvorio. Taip pat  stiprina ir padeda gyti kvėpavimo takams. Ieva pasižymi stipriu antiseptiniu, antibakteriniu poveikiu. Nuo šilumos ievos mediena kvepia migdolais.

BERŽAS atgimimo medis. Beržo energiniai virpesiai sužadina žmogaus energinį lauką, gaivina, gerina nuotaiką, mažina susierzinimą, depresiją ir ne­rimą, gydo nemigą ir skatina kūrybiškumą. Beržas skleidžia į orą svei­katai naudingas medžiagas, padeda su­sitelkti, išlaikyti dėmesį. Jis teigiamai veikia medžiagų apykaitos pro­cesus, stiprina limfmazgius, lengvina skausmus, stiprina fizines jėgas, suteikia gyvybiškumo. Garsėja atsikosėjimą lengvinančiu poveikiu. Lietuvių liaudyje pabrėžiama, kad beržas mažina cholesterolį, lengvina priešmenstruacinį laikotarpį, stiprina šlapimo takų sistemą, mažina nervingumą, malšina psichosomatinius skausmus ir alergijas, mažina spuoguotumą, padeda gyti žaizdoms.

KADAGYS– saugo nuo blogos energijos, piktų žmonių ir ligų. Suteikia atsparumo atlaikyti ir gintis nuo infekcijų, turi dezinfekuojantį poveikį. Kadagio medžio žievė yra ne tik vitaminų šaltinis ir eteriniai aliejai, bet ir kiti komponentai – dervos, taninai, saponinai. Dėl šios priežasties mediena suteikia akivaizdų aromaterapinį poveikį, teigiamai veikia sąnarius, plaučius. Kadagio kvapas slopina skausmą ir veikdamas vegetacinę nervų sistemą atpalaiduoja raumenis.

OBELIS stipriausia iš vaismedžių,- ji simbolizuoja moterišką jėgą. Todėl jos energetika stipriai veikia drovias, užsidariusias ir nepasitikinčias savimi moteris (mergaites), net padeda apsispręsti ieškant antrosios pusės. Obelis mažina virškinamojo trakto negalavimus. Šios medienos papuošalai labai sustiprina moteris,  kurios yra uždaros, itin drovios ir stokojančios pasitikėjimo savimi. Obelis – Gamtos šauksmas – Gamtos dovana.

RŪGŠTUSIS ŽAGRENIS simbolizuoja harmoniją, pusiausvyrą, skatina dvasinį augimą. Jungia vyrišką ir moterišką energiją. Gydymui žagreniai naudojami kaip antiseptikai, diuretikai, tonizuojantys preparatai, taip pat tinka virškinimo sutrikimams lengvinti. Rūgščiojo žagrenio mediena – užburianti spalvos žalumu ir rašto išraiškingumu, simbolizuojančiu nenutrūkstančias gijas, ilgo gyvenimo linijas, tiesaus „Kelio“, „Vienovės“ išraiškas.

ŠERMUKŠNIS simbolizuoja gyvybingumą. Jo biolaukas aktyvina organizmo gyvybinę energiją, gerina apetitą ir virškinimą, stiprina valią, kurios labai reikia kovojant su žalingais įpročiais, todėl ypač tinka žmonėms turintiems priklausomybių.

PUŠIS – antiseptikas ir antidepresantas, gyvybingumo šaltinis. Tai – ramybės ir dvasingumo medis. Šio medžio aura tokia stipri, kad gali pakylėti į dvasinių ir kūrybinių atradimų aukštumas. Gerina būklę peršalus, stimuliuoja organizmo imuninę sistemą, gerina kraujo sudėtį. ramina sudirgusią centrinę nervų sistemą. Pušis priskiriama prie ugnies medžių, todėl, kaip ir daugelis kitų spygliuočių, suteikia jėgų žmonėms, kurie jaučia energijos trūkumą ir apatiją. Ji grąžina į sielą šviesą ir gyvenimo džiaugsmą, išsklaido liūdesį, širdgėlą, išlaisvina nuo savigraužos.

Kaip ir kiti spygliuočiai, šis medis turi antibakterinių savybių, kas stiprina kvėpavimo takus  (taip veikia eteriniai aliejai). Be to, pušis padeda kenčiantiems reumato skausmus, turintiems rūpesčių dėl kraujotakos, nervingiems žmonėms. Liesdami ar turėdami prie savęs pušies papuošalą ar amuletą, pajusite grįžtančią emocinę pusiausvyrą, dings susierzinimas, nusivylimas, susikaupęs nerimas. Praskaidrindama mintis, pušis padeda atsižadėti nereikalingų dalykų (motyvuoja atsikratyti antsvorio ar žalingų įpročių).
LIEPA įsimylėjėlių medis. Liepų energija gydo fizines ne­galias, silpnumą, nuovargį ir sugrąžina/stiprina gy­venimo džiaugsmą, gaivumą, atsigavimą. „Bendrauti su liepa“ ypač patartina tiems, kuriems „viskas visada blogai“, kurie aplink atkakliai ieško priešų ar prie ko prikibti. Be to, ji padeda žmonėms, kamuojamiems baimių.

Liepa grąžina fizines jėgas ir psichinę pusiausvyrą, pakrauna energijos, kuri yra itin švelni, atverianti ramybę, džiaugsmą ir jaukumą. Tinka patiriantiems šeimoje įtampą.

ALKSNIS – Tai medis, globojantis šeimas. Jo energija veikia dvasią.  Atgaivinus dvasią stiprėja vidutiniai gabu­mai ir užsipildo kiti resursai. Jam spinduliuojant „atvėsta“ su­erzintas ir „įkaitęs“ protas. Ypač teigiamai jis veikia „galvą pametusias” moteris. Alksnis suteikia jėgų spręsti problemas, priimti teisingus sprendimus ir stiprinti giminystės ryšius. Tai medis moterims – šeimyninio židinio saugotojoms, padedantis jaukintis vyrą prie namų ir šeimos.

GLUOSNIS –  skaidrina mintis, padeda suvokti problemas ir gilintis į save, bet turi polinkį skatinti pesimizmą, dėl to šio medžio pagalba turėtų naudotis tik labai stiprūs žmonės, kurie žino savo vertę, neturi kompleksų ir nebijo gyvenimo iššūkių.

KAŠTONAS – saugotojas. Japonų medikai pataria prisirinkti kaštonų vaisių ir laikyti juos miegamajame arba nešiotis kišenėje. Šio medžio energetika puikiai apsaugo nuo peršalimo ligų, plaučių uždegimo, bronchito, malšina reumato skausmus, lengvina centrinės nervų sistemos ligas, ne­migą, kelia optimizmą, padeda normali­zuoti širdies ir kraujagyslių veiklą, stip­rina imuninę sistemą, ramina, mažina įtampą, padeda įveikti baimę, gydo „sudaužytą“ širdį. Kaštonai turi tokių pat savybių, kaip ir pats medis. Radiologų teigimu, kaštonas atmuša kenksmingą spinduliuotę.

KĖNIS – atpalaiduojantis medis. Veiksmingai ramina sudirgusius nervus, žmogus šalia jo pasijunta laisviau, ne taip skausmingai žiūri į problemas, pailsi. Labai tinka persidirbantiems, nes padeda suvokti, kad be darbo gyvenime yra ir kitų vertybių. Kėnis išlaisvina iš perdėto smulkmeniškumo, pesimizmo bei šykštumo.

UOSIS vadinamas „apdairaus proto simboliu”. Jo spinduliuojama ener­gija padeda gydyti karščiavimą persišaldžius, skatina kepenų ir inkstų veiklą, iš organiz­mo varo skysčius. Laikant uosį rankose ar prie kūno, tekanti uosio energija daro gerą poveikį sergant reumatinėmis ligomis, ken­čiant raumenų skausmus, kai gelia strėnas. Uosis taip pat perduoda jėgą, kuri šiaurės tautų mitologijoje apibūdinama kaip „Odino šauksmas” arba „sielų išjudinančio­ji”. Ji padeda ugdyti žmogaus gabumus, skatina apdairumą, stiprina asmenybę.

KUKMEDIS saugo nuo tamsių jėgų įtakos ir sužadina prisiminimus apie buvu­sius įsikūnijimus. Linkusiems į šizofreniją niekada negalima per prievartą būti po kuk­medžiu, kukmedžių alėjoje ar miške, nes dėl kukmedžio poveikio jie gali netekti daug gyvybinės energijos. Įspėjimas – buko (kukmedžio) nuo­virai yra labai nuodingi.

EGLĖ – medis teikiantis energiją. Eglė, kaip ir pušis, yra ugnies medis, kuris gaivinamai veikia energijos ir ūpo stokojančius žmones. Ji mažina susikaupusią neigiamą energiją, naikina streso padarinius, gerina nuotaiką, lengvina nuovargį ir depresiją, saugo nuo neigiamų šalutinių poveikių. Padeda iš  žmogaus organizmo šalinti nereika­lingus skysčius.

Jos energetika nėra ypatingai stipri, tačiau ji padeda kontroliuoti emocijas, pažvelgti į gyvenimą filosofiškai. Eglės poveikį pajusite ne iš karto, tik po keleto dienų sieloje prašviesės, nerimas nutols. Eglė – ryšio su kitais pasauliais medis.

KLEVAS – medis, visiems žmonėms padedantis atgauti dvasinę pusiausvyrą, nusiraminimą, pasitikėjimą savimi. Tai vidinės energetinės jėgos subalansavimo medis. Jis sugeria visas emocijas ir nuo jų atpalaiduoja, todėl ypač tinka įtemptą darbą dirbantiems ir nuolat skubantiems žmonėms. Jo spinduliuojama energija yra gydanti nesveikus au­dinius. Klevas stimuliuoja džiu­gią nuotaiką, nuo ko stiprėja centrinė nervų siste­ma, sumažėja agresyvumas. Šis medis pastiprins žmones, kurie yra praradę pasitikėjimą savimi, kurie jaučiasi neramiai, dvasinė pusiausvyra išbalansuota. Klevas idealiai tinka skubantiems, darbuose „paskendusiems“ žmonėms.

VYŠNIA – stipri energija. Ji gerina nuotaiką bei teigiamai veikia centrinę nervų sistemą.

Vyšnia rekomenduojama persišaldžius, tinka gydant mažakraujystę, mažina arterinį kraujospūdį, naudinga širdies ligų profilaktikai. Normalizuoja miegą, saugo nuo nemigos. Šalina toksinus, saugo imuninę sistemą, gerina odos būklę. Mažina podagros riziką, artrito skausmus. Atpalaiduoja skausmą bei įtampą menstruacijų laiku.

Apie žydinčios vyšnios medį mėgsta rinktis subtiliosios materijos būty­bės.

KRIAUŠĖ Kriaušės medžio subtilioji gy­domoji energija valo organizmą ir šalina tok­sinus.

DREBULĖ perleidžia mums energiją, kuri nepriklauso materialiam pasauliui.

Drebulė nuo seno – magiškas medis, kuris sugeria visą neigiamą energiją ir nuima slėgį nuo širdies. Turėdami prie savęs drebulę ar jos „gabalėlį“ atsikratysite energetinių vampyrų įtakos ir sušvelninsite nužiūrėjimo pasekmes. Jaučiantiems daug nerimo drebulės energetika padės atsikratyti įkyrių minčių, nepagrįstų baimių.

LAZDYNAS lengvina psichologinę naštą, padeda priimti tinkamus sprendimus.

Tai – jautrus neteisybei medis, kuris gali nuraminti sieloje vyraujantį chaosą ir padėti susidėlioti mintis. Lazdynas suteikia palengvėjimo, šaltesnio mąstymo, kai žmogus jaučiasi „skriaudžiamas likimo“. Skatina suvokimą, kad dėl savo bėdų atsakymų reikia ieškoti savyje, savo požiūryje, o ne kituose.

AKACIJA – gyvybės medis. Stiprus poveikis žadinant vyrų ir moterų aistrą, gerinant vaisingumą. Liesdamas akacijos medieną, žmogus tampa žvalesnis, linksmesnis, laisvesnis, viduje ramesnis.

SLYVA – geros nuotaikos medis. Ji energetiškai ypač naudinga susiduriantiems su padidintais nuotaikų svyravimais.  Padeda turintiems kraujagyslių, kraujospūdžio sutrikimų, valo organizmą, šalina sunkiuosius metalus, veikia gerinant cholesterolio rezultatus. Turi savybę stiprinti žarnyno veiklą.